Zijnsoriëntatie

Voorkant boek.png

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Ontdek de rijkdom van Zijn


Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je ‘verwijlt’ in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeoriënteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans ‘grijpend’ naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: naar gedachten, gevoelens en zintuiglijke prikkels. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch ‘van huis’.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lijfelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten als rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid, al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf. 

In september 2020 start de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens de zijnsgeoriënteerde principes. De meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald. Thuis mediteer je met door mij ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat meer en meer je vertrouwen leggen in Zijn. 

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met de onderdelen, die in de cursus aangereikt zijn. Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

Ik ben een gediplomeerde leraar Zijnsoriëntatie die sinds 1998 in opleiding is aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Banner Zijnsgeorienteerde meditatie


Praktische informatie


Datum: Woensdag 30 september, 7 en 14 oktober, 4 en 11 en 25 november, 2 en 9 december 2020
Tijd:  09:30 – 12:30 uur ONLINE VIA ZOOM
Locatie: Bij jezelf thuis of waar je ook maar wilt
Tijd:  14.00  – 17.00 uur IN DE MEDITATIE STUDIO 
Locatie: Meditatie Studio Bilderdijkkade 26 IV, 1053 VC  Amsterdam (Oud West)
Leraar: Jeroen de Bruin
Deelnemers: Online max 8 personen, In de Meditatie Studio max 6 personen
Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties en deelrondes.

Update 27 september 2020: De middaggroep is inmiddels vol. In de online groep is er nog ruimte voor twee personen.

Vergoeding
Particulier: €399,- incl. btw
Zelfstandige professionals: €399,- excl. btw
Werkgever: € 613,- excl. btw
Tarief voor studenten* (MBO/HBO/WO): 50 % korting op de prijs van particulieren

Annuleringsregeling: 
Binnen 6 weken voor aanvang van de cursus betaal je 25% van de cursuskosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Je kunt me bellen ( 06 - 5577 8425 ) of mailen ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) voor meer informatie.  Wil je alvast je plek reserveren, dan kun je je via onderstaande link aanmelden en betalen. Je bent van harte welkom! Met of zonder ervaring.

Fijn dat je mee gaat doen met de Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Woensdag 30 september is de eerste bijeenkomst. Van 10-13 uur ONLINE en van 14-17 uur in de Meditatie Studio op de Bilderdijkkade 26-IV, 1053 VC Amsterdam Oud West.

Je naam*
Ochtend Online of Middag in Studio?*
E-mail*
Ik betaal*
€ 399,- (incl. btw) particulieren
€ 399,- (excl. btw) ZZP-ers en ondernemers
€ 200 Studententarief (50%)
€ 613,- (excl. btw) Via Werkgever
Enter Field Title
0.00
Totaal
Total
0.00
VerzendJeroen de Bruin

pasfotowebsite2020

Agenda


  • Kennismakingsworkshop Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Amsterdam Oud West. Zaterdag 12 september 2020. Meer info en aanmelden
  • Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Wo-ochtend 30 september 10-13 uur start de cursus ONLINE. Meer info en aanmelden
  • Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Wo-middag 30 september 14-17 start de cursus in de Meditatie Studio. Meer info en aanmelden

Partners

CoachNetwerk

Lichaamswerk Amsterdam
Relatiebegeleiding Amsterdam
School voor Zijnsoriëntatie
Body and Mind Amsterdam

 

Registraties

BLZ (Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie)

BRUG (Bedrijfskunde Rijks Univ. Groningen)

NOBCO (Nederlandse Orde Beroeps Coaches)

lees meer..

Nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven