Meditatie

Meditatie avonden in Amsterdam


Van 2012 tot en met juni 2020 heb ik Zijnsgeoriënteerde meditatie avonden gegeven in mijn meditatie studio in Amsterdam Oud West. Het waren inspirerende, dichtbije avonden met meditatie in beweging, zitmeditaties, uitwisselingen, muziek en dans. Door de open inloop formule was het steeds weer een verrassing welk gezelschap er ontstond. Ik heb ervan genoten en het heeft ook mijn eigen meditatie practice geïnispireerd en verdiept. Na de zomer stop ik met de meditatie avonden maar niet met meditatie begeleiding! Vanaf september 2020 ga ik door met de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Zowel online als in mijn meditatie studio. Ik kijk er naar uit om deze prachtige meditatie-cursus aan een vaste groep deelnemers te geven. Op woensdag 30 september 2020 start de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. s' Ochtends van 09:30 - 12:30 uur online en 's middags van 14 - 17 uur in de meditatie studio op de Bilderdijkkade. Hieronder vind je meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden.


 Banner Zijnsgeorienteerde meditatie

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie


Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend, visualiserend. Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je ‘verwijlt’ in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeoriënteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans ‘grijpend’ naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: naar gedachten, gevoelens en zintuiglijke prikkels. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch ‘van huis’.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lijfelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten als rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid, al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf.

Woensdag 30 september 2020 start de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens de zijnsgeoriënteerde principes. De meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald. Thuis mediteer je met door de leraar ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat meer en meer je vertrouwen leggen in Zijn.

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met de onderdelen, die in de cursus aangereikt zijn. Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

Ik ben een gediplomeerde leraar Zijnsoriëntatie die sinds 1998 in opleiding is aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Praktische informatie 

Datum: Woensdag 30 september, 7 en 14 oktober, 4 en 11 en 25 november, 2 en 9 december 2020
Tijd:  09:30 – 12:30 uur ONLINE VIA ZOOM
Locatie: Bij jezelf thuis of waar je ook maar wilt
Tijd:  14.00  – 17.00 uur IN DE MEDITATIE STUDIO 
Locatie: Meditatie Studio Bilderdijkkade 26 IV, 1053 VC  Amsterdam (Oud West)
Leraar: Jeroen de Bruin
Deelnemers: Online max 8 personen, In de Meditatie Studio max 6 personen
Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties en deelrondes.

Update 27 september 2020: De middaggroep is inmiddels vol. In de online groep is er nog ruimte voor twee personen.

Vergoeding
Particulier: €399,- incl. btw
Zelfstandige professionals: €399,- excl. btw
Werkgever: € 613,- excl. btw
Tarief voor studenten* (MBO/HBO/WO): 50 % korting op de prijs van particulieren

Annuleringsregeling: 
Binnen 6 weken voor aanvang van de cursus betaal je 25% van de cursuskosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Je kunt me bellen ( 06 - 5577 8425 ) of mailen ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) voor meer informatie.  Wil je alvast je plek reserveren, dan kun je je via onderstaande link aanmelden en betalen. Je bent van harte welkom! Met of zonder ervaring.

Fijn dat je mee gaat doen met de Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Woensdag 30 september is de eerste bijeenkomst. Van 10-13 uur ONLINE en van 14-17 uur in de Meditatie Studio op de Bilderdijkkade 26-IV, 1053 VC Amsterdam Oud West.

Je naam*
Ochtend Online of Middag in Studio?*
E-mail*
Ik betaal*
€ 399,- (incl. btw) particulieren
€ 399,- (excl. btw) ZZP-ers en ondernemers
€ 200 Studententarief (50%)
€ 613,- (excl. btw) Via Werkgever
Enter Field Title
0.00
Totaal
Total
0.00
VerzendIMG 1898
 


Uit de praktijk van Jeroen de Bruin


Evert komt gejaagd mijn praktijkruimte binnenstuiteren. Er volgt een onsamenhangende waterval van woorden. Een paar minuten laat ik hem stoom afblazen. Dan stel ik voor om het praten los te laten. Ik laat hem zijn lichaam en de grond onder zijn voeten voelen. Evert voelt hoe opgetrokken en gespannen hij is. Dat had hij toch niet door. Hij begint te gapen en te ontspannen. We doen een korte meditatie. Hij is vijf minuten aanwezig bij zijn adem en de ruimte om hem heen. Hij landt en komt verder tot zichzelf. Wanneer we het gesprek hervatten is er al zoveel gebeurd. Evert is present en realistisch en hij kan helder verwoorden waar hij in deze sessie aandacht aan wil besteden. 

 


Wat Martine over mij zegt


De sessies bij jou zijn heel waardevol voor me geweest. Je toegewijde aandacht voor het lichaamswerk aan het begin van iedere sessie heeft me nog meer bewust gemaakt van de grote waarde die meditatie in beweging heeft voor mijn practice. Het heeft me nog meer overtuigd van de subtiele samenhang tussen lichaam en geest en van het belang van goede fysieke zelfzorg. Ik ben meer gegrond, heb meer wortels gekregen. Dank je wel voor je liefdevolle en heldere herinnering aan mijn verlichte aard.

Martine de WaalMeer referenties

Voor meer referenties en opdrachtgevers, klik hier

Jeroen de Bruin

pasfotowebsite2020

Agenda

  • Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Online vervolggroep. Wo-ochtend 17 maart, 28 april, 26 mei en 30 junni 10-13 uur
  •  Jaargroep Zijnsoriëntatie. Rusten in Zijn, doen wat je wil. Acht dinsdagen vanaf eind september 2021. LIVE! in Amsterdam Oud West Meer info en aanmelden

Partners

School voor Zijnsoriëntatie
CoachNetwerk

Lichaamswerk Amsterdam
Body and Mind Amsterdam

 

Registraties

BLZ (Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie)
BRUG (Bedrijfskunde Rijks Univ. Groningen)
NOBCO (Nederlandse Orde Beroeps Coaches)

 

lees meer..

Nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven