Relatieproblemen

Relatieproblemen op het werk


Jeroen de Bruin verzorgt relatiecoaching en samenwerkingscoaching voor relatieproblemen op het werk vanuit zijn praktijk in Amsterdam en Utrecht.

Intense vormen van samenwerking hebben veel overeenkomsten met partner-relaties. Je ziet jouw compagnon, directe collega's of secretaresse soms zelfs vaker dan je partner thuis. Werkrelaties kunnen net als een partnerrelatie het beste in jezelf naar boven brengen. Plezier, nieuwe gezichtspunten, flow, synergie en vervulling. Evengoed kan samenwerken ontaarden in destructieve relatieproblemen; gespannen toestanden, heftige emoties en onverwerkt oud zeer.

Wanneer de samenwerking langer moeizaam en stekelig verloopt, heb je als samenwerkingspartners, net als geliefden, vaak weinig zicht op je patronen. Vooral omdat je er middenin zit. Je kunt dan je conclusies trekken en de werkrelatie beëindigen. Maar je kunt ook van de nood een deugd maken en begeleiding zoeken. Keer op keer blijkt dit enorm leerzaam en waardevol. Gun jezelf deze duurzame investering in jouw bewustzijn, ontwikkeling en werkplezier!

Zoek je specifiek begeleiding voor problemen in jouw partner-relatie? Daarvoor heb ik een aparte site: www.relatiebegeleiding-amsterdam.nl

Relatieproblemen en samenwerkingscoaching. Hoe werk ik?


Vanuit mijn praktijk in Amsterdam of Utrecht nemen we de tijd voor jouw en jullie situatie en we ervaren of we een klik hebben. Een goede diagnose is eveneens onmisbaar. Ik kijk daarbij breed en diep. Jullie ontwikkelthema's, de timing en de samenhang met andere levensgebieden krijgen aandacht en worden meegenomen in het ontwerpen van jullie unieke traject. 

Er is aandacht voor ontspanning en een ruime, open blik. Ik begeleid jullie om stil te staan bij hoe het echt is. Dat kan confronterend zijn en is meestal ook een hele opluchting. Jullie wijsheid en creatieve keuzes zijn dichterbij dan je denkt.

Voor wie?


-  Voor mensen die langduriger moeite hebben met een specifieke samenwerkingsrelatie of samenwerken in het algemeen.
-  Voor mensen die willen leren van van wat iemand bij je triggert en hoe je daar mee om kunt gaan.
-  Gemotiveerde mensen die willen investeren in het leren aangaan met zichzelf en met elkaar.
-  Je kunt samen in begeleiding gaan, met je hele management team maar ook alleen.

 relatiebegeleiding-crisisUit de praktijk van Jeroen de Bruin


Eva vindt dat Mart, haar MT-collega, zich gedraagt als haar leidinggevende. Ze voelt zich veelvuldig gecorrigeerd en hij neemt vaak haar initiatief over. Ze hebben hier al diverse aanvaringen over gehad. Het is ook aangekaart tijdens een functioneringsgesprek. Maar er verandert weinig. Ze zien hun samenwerking steeds meer als noodzakelijk kwaad. Hun gefrustreerde relatie wordt ook opgemerkt door collega's. Eva en Mart volgen het advies van één van hun collega's op om naar een coach te gaan om hun samenwerkingsrelatie te bespreken.
Eva ontdekt dat ze niet echt sterk in haar schoenen staat en al langer tegen overspannenheid aanzit. Mart ontdekt dat hij onbewust bezig was om Eva te helpen door de druk bij haar weg te nemen. Naast bewustwording van de onderliggende thematiek omvat het coachtraject een combinatie-aanpak van enkele individuele sessies omtrent haar zelfwaardering en privé-werk balans en zijn reddersgedrag. Plus enkele gezamenlijke sessies over assertieve communicatie en feedback. Door dit proces aan te gaan, leren Eva en Mart elkaar beter kennen en ontstaat er meer sympathie voor elkaars positie. Geleidelijk aan ontstaat er een samenwerking die eigenlijk beter is dan die ooit geweest is. Ook de andere MT-collega's merken dit en genieten hiervan mee. 

Jeroen de Bruin

Jeroen de Bruin

Agenda


  • Zijnsgeoriënteerde Meditatieavonden. Amsterdam Oud West. Wo 1 november (thema: Motivatie), wo 15 en 29 nov, wo 13 dec. Meer info en aanmelden.

Partners

CoachNetwerk

Lichaamswerk Amsterdam
Relatiebegeleiding Amsterdam
School voor Zijnsoriëntatie
Body and Mind Amsterdam

 

Registraties

BRUG (Bedrijfskunde Rijks Univ. Groningen)

BvZB (Beroepsver. Zijnsgeoriënteerde Begeleiders)

NOBCO (Nederlandse Orde Beroeps Coaches)

lees meer..

Nieuwsbrief